polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.35 1.64%
tron
TRON (TRX) $ 0.286998 0.16%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.76 1.92%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 149.62 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 660.14 0.44%
xrp
XRP (XRP) $ 2.27 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.168808 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.578039 1.79%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 17.88 2.23%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.34 2.01%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 86.60 1.50%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.14 2.18%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.42 0.03%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,553.19 0.99%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 108,489.07 0.55%

אריזונה בדרך למהפכת ביטקוין: בית המחוקקים אישר השקעה בכספי ציבור

אם המושלת תחתום: המדינה הראשונה בארה"ב שתשקיע עד 10% מכספיה בביטקוין · שני חוקים משלימים שאושרו יוצרים תשתית חסרת תקדים לניהול נכסי קריפטו ציבוריים · המתיחות הפוליטית סביב התקציב עשויה להכריע את גורל המהלך
"אריזונה בדרך להפוך למדינה הראשונה בארה״ב שמשקיעה חלק מהכסף הציבורי בביטקוין – בעיצומה של סערה פוליטית סביב התקציב."

מדינת אריזונה מתקרבת לעידן חדש בניהול כספי הציבור שלה. בית המחוקקים המדינתי אישר השבוע שני חוקים פורצי דרך: הראשון, "חוק עתודת הביטקוין האסטרטגית של אריזונה" (SB1025), מתיר להשקיע עד 10% מהכספים הציבוריים בנכסים דיגיטליים, ובראשם ביטקוין. השני, (SB1373), מקים קרן מיוחדת לניהול נכסי קריפטו שהמדינה תחזיק. כעת, המהלך מחכה לחתימתה של המושלת הדמוקרטית, קייטי הובס. אם תאשר, תהיה אריזונה הראשונה בארה"ב שממזגת באופן ישיר נכסי קריפטו לניהול תקציבי ציבורי.

החלטה זו, שנולדה ביוזמת המחוקקים הרפובליקנים סנאטורית ונדי רוג'רס וחבר הקונגרס ג'ף ונינגר, מתכתבת עם מגמה רחבה בארצות הברית, בה מדינות רבות בוחנות אפשרויות לשלב ביטקוין ואסימונים דיגיטליים באסטרטגיות ההשקעה שלהן. אולם, במוקד עומדת השאלה – האם המתיחות הפוליטית סביב תקציב המדינה תטרפד את אחד המהלכים השאפתניים ביותר עד כה בעולם הקריפטו הציבורי.

החזון: עתודת ביטקוין אסטרטגית למדינה

על פי נוסח החוק שאושר, תוכל המדינה להשקיע עד 10% מהכספים שבניהולה – מקרנות הפנסיה והאוצר – בנכסים וירטואליים, תוך מתן עדיפות לביטקוין. החוק גם מסמן יעד עתידי: אם הממשל הפדרלי יקים עתודת ביטקוין לאומית, תוכל אריזונה לשמור את אחזקותיה בחשבון מאובטח בתוך אותה עתודה פדרלית.

מעבר להשקעה עצמה, החוק דורש שהאחזקות יישמרו במערכות משמורת מקצועיות, על מנת להבטיח אבטחת נכסים ברמה גבוהה. תהליך קבלת ההחלטות להשקעות יתבצע בשקיפות מלאה ויהיה כפוף לדיווח שנתי לציבור.

"בין חשש להזדמנות: המעבר מהשקעות מסורתיות לנכסים דיגיטליים מציב את מוסדות המדינה מול מציאות פיננסית חדשה."
"בין חשש להזדמנות: המעבר מהשקעות מסורתיות לנכסים דיגיטליים מציב את מוסדות המדינה מול מציאות פיננסית חדשה."

החוק אינו רק מביע אמון בביטקוין, אלא גם קובע מנגנונים שמטרתם לנהל את ההשקעות בצורה מפוקחת ואחראית. לדברי מחוקקי החוק, המהלך נועד לגוון את מקורות ההכנסה של קרנות המדינה ולחזק את עמידותן הכלכלית לטווח הארוך.

המבנה הזה עשוי להפחית את תלות הקרנות במכשירים פיננסיים מסורתיים בלבד, ולפתוח בפני המדינה אפשרויות גידור מפני שחיקה מוניטרית ואינפלציה עתידית.

קרן קריפטו נוספת: לא רק ביטקוין

במקביל, אישרו המחוקקים את SB1373 – חוק להקמת קרן "עתודת נכסים דיגיטליים". קרן זו תנהל כספים שיוקצו לה מתקציב המדינה לצד נכסים דיגיטליים שיוחרמו בתהליכים משפטיים. הקרן לא תוגבל בסוף שנת כספים, מהלך חריג בהליכי תקצוב מדינתיים.

הקרן צפויה לשמש גם כאמצעי לניהול נכסים שנתפסו בפשיעה פיננסית מקוונת, תוך הפיכתם לכלי המניב רווח למדינה במקום להישאר בלתי מנוצל. בשונה מהשקעות מסורתיות, התנהלות הקרן תתבסס על מתודולוגיות הערכת שווי ספציפיות לעולם הקריפטו.

הקרן תוכל להחזיק לא רק ביטקוין, אלא גם מטבעות יציבים (סטייבלקוינס) ו־NFTs, תחת ניהול מקצועי באמצעות פתרונות משמורת מאושרים. בכך, מרחיבה אריזונה את אופק הנכסים שבהם תוכל המדינה להשקיע ולנהל כספי ציבור.

"הבחירה של אריזונה להשקיע בביטקוין לא משקפת רק אמון בטכנולוגיה – אלא גם חיפוש אחר יציבות כלכלית אחרת."
"הבחירה של אריזונה להשקיע בביטקוין לא משקפת רק אמון בטכנולוגיה – אלא גם חיפוש אחר יציבות כלכלית אחרת."

המהלך הזה פותח פתח ליכולת ממשלתית להגיב בזריזות לשינויים בשוק הדיגיטלי ולנצל הזדמנויות השקעה שאינן זמינות באפיקים הפיננסיים המסורתיים.

אתגרים פוליטיים בדרך לחתימה

למרות האישור המרשים בשני הבתים, גורל החוקים עדיין תלוי במושלת הובס, שכבר הזהירה לאחרונה כי כל חוק שלא הונח על שולחנה יזכה לווטו. אזהרה זו הגיעה על רקע סכסוך תקציבי ממושך בין הרוב הרפובליקני בבית המחוקקים לבין ההנהגה הדמוקרטית.

למרות שהמשבר התקציבי נפתר חלקית בסוף השבוע האחרון, טרם נמסרה עמדה רשמית מצד הובס בנוגע לשני החוקים הקריפטוגרפיים.

בזמן שאריזונה מתקדמת בצעדים דרמטיים, מדינות נוספות כמו טקסס, מיזורי ואייווה שוקלות מהלכים דומים. ברמה הפדרלית, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אף חתם במרץ האחרון על צו נשיאותי להקמת עתודת ביטקוין לאומית – מהלך שמחזק עוד יותר את תחושת השינוי המתחולל בניהול כספי ממשל בעולם הדיגיטלי.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן