polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.99 8.14%
tron
TRON (TRX) $ 0.296254 2.05%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.98 3.20%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 7.85%
solana
Solana (SOL) $ 164.93 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 689.51 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 2.64 8.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199639 10.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.727051 15.58%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 21.13 8.17%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.54 8.30%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 95.83 5.45%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.59 9.23%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.95 8.01%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.91 8.18%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 118,195.67 6.37%

אסטרטגיית הארביטראז'

קרנות גידור ששיחקו על פערי המחירים בין קרנות הסל לחוזים העתידיים מתחילות לממש רווחים; "כשהתשואה יורדת, הן יצאו מהשוק במהירות," מזהיר ארתור הייז, ממייסדי BitMEX, שמעריך כי הלחץ יוביל לירידות נוספות.
תמונה להמחשה חדשות קריפטו

שוק הביטקוין רותח – אך לא מהסיבות הנכונות. כפי שכבר כתבנו מוקדם יותר – אחרי חודשים של עליות מרשימות, ביטקוין מתמודד כעת עם לחץ מכירתי חדש שמגיע ממקור לא צפוי: קרנות הגידור. ארתור הייז, ממייסדי BitMEX, מזהיר כי המשקיעים המוסדיים ששיחקו על פערי המחירים בין קרנות הסל (ETF) לבין החוזים העתידיים על ביטקוין מתחילים כעת לסגור את הפוזיציות שלהם, מהלך שעלול ליצור לחץ מכירה כבד ולשלוח את הביטקוין חזרה לאזור ה-70,000 דולר.

לפי הייז, רבים מהמשקיעים המוסדיים רכשו מניות של קרנות הסל כמו BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), ובמקביל לקחו פוזיציות שורט על חוזים עתידיים בבורסת CME. המטרה שלהם הייתה ברורה: לנצל את פער הריביות בין שני המכשירים הפיננסיים וליהנות מתשואה בטוחה יחסית, העדיפה על פני השקעות באג"ח ממשלתיות קצרות טווח. אך עם ירידת מחיר הביטקוין, הפרשי הריביות מצטמצמים, והמשקיעים מתחילים לצאת מהעמדות שלהם – מה שיכול לדרדר את מחיר המטבע עוד יותר.

אסטרטגיית הארביטראז'

אחת האסטרטגיות הרווחיות ביותר בשוק הביטקוין מאז כניסת קרנות הסל (ETF) היא ה-"basis trade" – שיטה שבה קרנות גידור מנצלות את ההפרש בין מחיר הביטקוין בקרנות הסל, שמחזיקות ביטקוין אמיתי, לבין מחיר הביטקוין בחוזים העתידיים של CME. בפועל, הקרנות קונות מניות של קרנות הסל, ובמקביל מהמרות נגד הביטקוין דרך חוזים עתידיים, מתוך הנחה שהפער בין השניים יאפשר להן להרוויח ללא סיכון משמעותי.

אבל כשהפער הזה מצטמצם, המודל שלהן כבר לא עובד. כדי לצאת מהשוק, הקרנות מתחילות למכור כמויות גדולות של מניות קרנות הסל – כלומר, הן מוכרות את הביטקוין שהן החזיקו דרכן. זה מגדיל את ההיצע של ביטקוין בשוק ומוריד את מחירו. במקביל, הקרנות רוכשות מחדש את החוזים העתידיים כדי לסגור את ההימור שלהן נגד הביטקוין – מה שגורם למחירם לעלות.

תמונה להמחשה חדשות קריפטו דה ספוט כדי להבין את הדינמיקה, אפשר לדמיין את השוק כמערכת מאזניים – כשצד אחד הוא קרנות הסל המחזיקות ביטקוין בפועל, והצד השני הוא שוק החוזים העתידיים. כשהמאזניים מופרות, כל תנועה קטנה עלולה להוביל לתגובת שרשרת משמעותית.
"כדי להבין את הדינמיקה, אפשר לדמיין את השוק כמערכת מאזניים – כשצד אחד הוא קרנות הסל המחזיקות ביטקוין בפועל, והצד השני הוא שוק החוזים העתידיים. כשהמאזניים מופרות, כל תנועה קטנה עלולה להוביל לתגובת שרשרת משמעותית."

הבעיה היא שכשהמהלך הזה קורה בקנה מידה רחב, הוא יוצר תגובת שרשרת: ככל שיותר קרנות מוכרות, מחיר הביטקוין יורד, מה שגורם לעוד קרנות למהר ולצאת כדי להגן על הרווחים שלהן. התוצאה היא מכירה בהיקפים גדולים שעלולה להוביל לירידה חדה במחיר הביטקוין.

גל יציאות מקרנות הסל מאותת על שינוי כיוון

הנתונים מהימים האחרונים מחזקים את התחזיות הפסימיות. ב-24 בפברואר נרשמה יציאת הכספים הגדולה ביותר מקרנות הסל של ביטקוין מזה שבעה שבועות – עם סך של 517 מיליון דולר שנמשכו מהקרנות ביום מסחר אחד בלבד. הקרן של BlackRock רשמה יציאה של 159 מיליון דולר, בעוד Fidelity איבדה סכום מדהים של 247 מיליון דולר. גם קרנות אחרות כמו Bitwise, Invesco, VanEck ו-WisdomTree ראו גידול משמעותי ביציאות הכספים, לפי נתוני CoinGlass.

זהו סימן ברור לכך שחלק מהמשקיעים המוסדיים כבר מממשים רווחים או מצמצמים את החשיפה שלהם לשוק, אך השאלה הגדולה כעת היא לאן פני השוק מועדות. מצד אחד, ייתכן שמדובר בתחילתו של גל מכירות רחב יותר, שעלול לגרור ירידה משמעותית נוספת במחיר הביטקוין. מצד שני, ייתכן שהלחץ הנוכחי הוא רק תיקון זמני לאחר עליות חדות, ושחקנים אחרים – כמו משקיעים פרטיים או גופים מוסדיים בעלי גישה ארוכת טווח – ינצלו את הירידות כדי להיכנס לשוק במחירים אטרקטיביים, מה שעשוי לייצב את המחיר ואף להוביל לעלייה מחודשת.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן