polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.92 7.75%
tron
TRON (TRX) $ 0.295205 1.35%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.98 3.77%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 9.26%
solana
Solana (SOL) $ 165.06 4.21%
bnb
BNB (BNB) $ 690.55 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 2.58 6.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.19874 9.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.689123 10.44%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.90 6.99%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.41 7.45%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 95.74 4.87%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.55 8.62%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.44 3.02%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.52 6.63%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 116,671.26 4.84%

אג"ח זה הלהיט החדש

יותר ויותר כסף זורם אל פרוטוקולי RWA, שעקפו כל קטגוריה אחרת בשוק הקריפטו עם 7.3 מיליארד דולר נעולים. האם הקריפטו הופך מאפיק ספקולטיבי לנכס השקעה לגיטימי? ומה ההשלכות על הרגולציה בארה"ב שצפויה להשתנות בקרוב?
תמונה להמחשה חדשות קריפטו

הזינוק של יותר מ-200% בשווי הכולל הנעול (TVL) בפרוטוקולים מבוססי נכסים אמיתיים (RWA) במהלך השנה האחרונה הוא לא פחות ממהפכה שקטה. RWA (Real-World Assets) הם נכסים פיננסיים מסורתיים – כמו אג"ח, נדל"ן והלוואות – שעוברים תהליך של טוקניזציה, כלומר, ייצוג דיגיטלי על גבי הבלוקצ'יין, מה שמאפשר מסחר נזיל ושקוף יותר. אם בעבר השוק הזה היה מפוזר בין סוגים שונים של נכסים – כמו נדל"ן, הלוואות פרטיות וחוזים פיננסיים – הרי שהיום ברור שהכיוון משתנה: ני"ע ממשלתיים הם המלכים הבלתי מעורערים של התחום, עם נתח שוק שמזנק ל-66% לעומת 36% בלבד לפני שנה.

האם זו מגמה זמנית או שינוי מהותי? האם מוסדות פיננסיים באמת מתחילים לאמץ את תחום הקריפטו, או שהשוק פשוט מחפש אלטרנטיבות יציבות יותר בזמנים של אי-ודאות כלכלית? והאם הרגולציה האמריקאית תשחק תפקיד מרכזי בהמשך הצמיחה?

מובילי המהפכה: מי מחזיק את הכסף הגדול?

בראש רשימת הפרוטוקולים ששולטים בתחום עומדות שתי שחקניות מרכזיות: Usual Protocol ו-Hashnote USYC, שכל אחת מהן מחזיקה כיום כ-1.48 מיליארד דולר בנכסים מנוהלים.

Usual Protocol היא פלטפורמה המנפיקה מטבעות יציבים שמגובים בנכסים ממשיים. השיטה שלה פשוטה אך חכמה: היא מנפיקה טוקנים המבוססים על אג"ח ונכסים ריאליים אחרים, ומחלקת את הערך הנוצר למשתמשים שלה דרך מנגנון של ממשל מבוזר (Governance Tokens).

מצד שני, Hashnote פועלת כגוף פיננסי מסורתי יותר, אך בתוך עולם הקריפטו. מדובר בפלטפורמת ניהול נכסים דיגיטליים, הפועלת תחת רגולציה מלאה ומציעה למשקיעים פתרונות חדשניים המשלבים בין קרנות מסורתיות לנכסים מבוזרים.

מה שמשותף לשתי השחקניות הללו הוא הבחירה בני"ע ממשלתיים כנכס הבסיסי המרכזי שלהן. ההעדפה הזו אינה מקרית – מדובר בהשקעה שנחשבת בטוחה ויציבה יותר לעומת נכסים אחרים בתחום הקריפטו, מה שמושך גם משקיעים מוסדיים גדולים.

 

 

אג"ח במקום ביטקוין? למה המוסדות נכנסים לשוק ה-RWA

השינוי החד בהרכב שוק ה-RWA נובע מהעדפה גוברת לנכסים מפוקחים ויציבים יותר. אם לפני שנה בלבד אג"ח ממשלתיות היוו 36% בלבד מהשוק, הרי שכיום הנתון הזה עומד כבר על 66% – עלייה דרמטית שמעידה על מגמה עמוקה יותר.

הסיבות לכך רבות, אבל המרכזית שבהן היא הביקוש הגובר לנכסים עם רמות סיכון נמוכות יחסית. בזמן ששוק הקריפטו מתמודד עם תנודתיות גבוהה ועם משברים כמו קריסת בורסות מסוימות ורגולציה בלתי צפויה, המשקיעים מחפשים אלטרנטיבה שמציעה תשואה יציבה עם סיכון נמוך יותר. אג"ח ממשלתיות – במיוחד אלה של ארה"ב – עונות בדיוק על הצורך הזה.

בנוסף, ההתבגרות של שוק ה-RWA הופכת אותו להרבה יותר אטרקטיבי עבור משקיעים מוסדיים. בעבר, הכניסה של גופים גדולים לעולם הקריפטו הייתה מסובכת בגלל היעדר רגולציה ברורה ופחד מהונאות. אבל כאשר מדובר בני"ע ממשלתיים – שמשמשים כבסיס למערכת הפיננסית העולמית – הרבה יותר קל למוסדות להצדיק את ההשקעה ולשלב את הנכסים הללו בפורטפוליו שלהם.

מה תעשה המדיניות האמריקאית? הרגולציה שעשויה לשנות את הכל

אחד הגורמים המשפיעים ביותר על התחום בימים אלה הוא המדיניות הרגולטורית בארה"ב, שעלולה לשנות את חוקי המשחק לחלוטין.

לפי דיווחים, הנשיא החדש דונלד טראמפ שוקל לקדם צו נשיאותי שיכריז על הקריפטו כ"עדיפות מדיניות לאומית", מה שטרם נעשה. במקביל, ישנן יוזמות להקמת מועצות ייעוץ מיוחדות לתחום הקריפטו, שיאפשרו לתעשייה לנהל דיאלוג ישיר עם הרגולטורים.

 

תמונה להמחשה חדשות קריפטו
"מדיניות פרו-קריפטו? טראמפ שוקל להפוך את התחום לעדיפות לאומית – וזה עשוי לשנות את כללי המשחק עבור שוק ה-RWA."

 

מדיניות כזו עשויה לשדר מסר של לגיטימציה לכל התחום – אבל במיוחד לפרוטוקולים של RWA, ובעיקר לאלו שמתמקדים בני"ע ממשלתיים. אחרי הכול, אם הממשל האמריקאי יחליט לאמץ קריפטו כחלק בלתי נפרד מהמגזר הפיננסי, הנכסים שיהיו המועמדים הטבעיים לקבל הכרה רשמית הם אלה שכבר מבוססים על כלים פיננסיים מסורתיים.

התוצאה האפשרית? כניסה רחבה עוד יותר של משקיעים מוסדיים והמשך הגידול המואץ בשווי ה-TVL של תחום ה-RWA.

השינוי שמתרחש בעולם הקריפטו כרגע אינו מקרי. הזינוק המרשים של 200% ב-TVL של פרוטוקולי RWA, יחד עם המעבר החד לנכסים מבוססי אג"ח, מסמנים התבגרות משמעותית של השוק.

המגמה ברורה: יותר ויותר משקיעים – ובמיוחד גופים מוסדיים – מעדיפים לשלב נכסים דיגיטליים מגובי ממשלות בתיק ההשקעות שלהם. זה הופך את תחום ה-RWA לשחקן משמעותי בעידן החדש של הפיננסים הדיגיטליים.

ככל שהמדיניות הרגולטורית בארה"ב תהפוך ברורה יותר, וככל שהתחום ימשיך לצמוח, ייתכן שנראה את שוק הקריפטו מתמזג יותר ויותר עם העולם הפיננסי המסורתי – ולא רק כאיום עליו, אלא כחלק בלתי נפרד ממנו.

קרדיט לדאטה של הכתבה The Block.
דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן